NIEUW: de high-speed freesmachine van Brother: F600X1

Wie een Brother verspaningsmachine nog uit het verleden kent, gaat meestal uit van een boor- tapcentrum met kruistafel. Maar in de laatste decennia is het merk steeds geavanceerder geworden. De huidige freesmachines zijn ultrasnel, niet alleen met boren en tappen, maar ook met (5-assige) freesbewerkingen. Er is zelfs een model met een draaifunctie voor een multifunctionele inzet. De nieuwste troef van Brother is de Speedio F600X1.

Brother freesmachines

Brother is een grote naam in kleine bewerkingsmachines. Het Japanse Brother Machine Tools is onderdeel van de Brother Group (opgericht in 1934), waar men zich richt op o.a. bewerkingscentrums. Bij de bewerkingsmachines heeft men een naam van extreme snelheid bij serieproductie. Wanneer er veel gereedschap wisselingen nodig zijn, dan komt een Brother helemaal tot zijn recht. De extreem korte spaan- tot spaantijd is een unicum in de markt. Ondanks het vooroordeel dat er niet zwaar met de machine verspaand kan worden, heeft de Speedio lijn het tegendeel inmiddels wel bewezen.

Brother F600X1

Het nieuwste model is de Brother F600X1. Dit is opnieuw een ultrasnel bewerkingscentrum, echter is deze uitgevoerd met een bewegende kolom. Dit zorgt voor nog meer snelheid, omdat de kolom en de opspantafel (in één richting) sneller kan bewegen dan een kruistafel. De Z-as is zoals gebruikelijk bij Brother freesmachines de op- en neergaande beweging van de kolom. Nieuw is de verplaatsing van de kolom in X-richting. De opspantafel heeft nu alleen nog een verplaatsing in de Y-richting. Het positioneren van de tafel hoeft nu maar in één richting plaats te vinden. Dit zorgt ervoor dat de tafel een minder grote afstand af hoeft te leggen en dat bovendien ook nog eens sneller en nauwkeuriger kan worden gepositioneerd. De freesperformance van deze machine is daarom aanzienlijk groter dan de huidige Speedio modellen van Brother.

Specificaties

De Brother F600X1 is een machine met een robuust frame, een krachtige spindelmotor en een groot opspanbereik, in zijn klasse. In de onderstaande tabel vindt u de belangrijkste specificaties:

Deze machine is een mooi voorbeeld van efficiënt verspanen op een minimaal vloeroppervlakte. De afmetingen zijn (afhankelijk van de gekozen opties) 1.850 x 2.450 mm (lxb).

Terug naar overzicht
Storing melden