Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

AMB Stuttgart

Afbeelding
Body

Vorige week, van 18 tot en met 22 september, heeft de AMB in Stuttgart plaatsgevonden. De beurs is erg goed bezocht door veel internationale bezoekers. Tijdens deze internationale machinebeurs waren onze machineleveranciers ook vertegenwoordigd. Bendertechniek heeft de beurs bezocht en de nieuwste ontwikkelingen onderzocht. In dit artikel brengen we een viertal machines onder de aandacht die voor de Nederlandse markt erg interessant zijn. 

Ibarmia THC 16 Multiprocess

Na het succes van de overige THC Multiprocess modellen heeft Ibarmia nu ook de THC 16 Multiprocess op de markt gebracht. Bij een Nederlandse klant is met een grote THC 30 Multiprocess ervaring opgedaan. Deze klant krijgt volgend jaar een nog grotere THC36 geleverd. Onder andere op basis van deze klantervaring, is deze 5-assige machine nu ook beschikbaar voor kleinere afmetingen. Met een X-slag van 1.600 mm, Y-as van 1.300 mm en Z-as van 1.500 mm, is deze machine een waardevolle aanvulling op de productie van middelgrote producten met een hoge nauwkeurigheid. De combinatie van de automatische zwenkkop en de draaitafel is de machine volledig 5-assig inzetbaar.

Ibarmia THC 16.jpg

Zayer XIOS G

Zayer machines zijn al meer dan een halve eeuw een begrip als het gaat om grote portaal- en moving-column freesmachines. Vanuit de vraag uit de markt is er altijd een aanbod geweest aan kleinere machines voor een hogere productiviteit van middelgrote producten. Om zo flexibel en snel mogelijk te kunnen produceren worden ook deze machines steeds vernieuwd. De nieuwste machine in de range van Zayer freesmachines, is de XIOS G. Ten opzichte van de ‘standaard’ XIOS machine is deze ‘G’ uitvoering voorzien van een draaitafel (max. 2.000 bij 2.000 mm) in plaats van een vast machine bed. In combinatie met de 30o freeskop kan er in 5 vlakken worden bewerkt.

Zayer XIOS G.jpg

Brother M140X1

De M140X1 machine van Brother is niet onbekend in Nederland. In het afgelopen jaar heeft Bendertechniek al een aantal van deze kleine alleskunners verkocht. Deze machines staan tot grote tevredenheid van onze klanten, veelal 24 uur te produceren. Ondanks dat deze machines dus niet op de AMB in Stuttgart is gepresenteerd, was er wel veel aandacht voor. Daarom willen wij ook deze machine nogmaals onder de aandacht brengen. Deze ultrasnelle freesmachine is uitgerust met een draaifunctie in de kantelbare draaitafel. Het is daarmee een alleskunner in de range van kleine machines, door het 5-assig frezen en draaien in één opspanning.

Brother M140.jpg

Hwacheon M3 5AX

Hwacheon staat al decennialang bekend om zijn stabiele draai- en freesmachines. De bouwkwaliteit en de productiebetrouwbaarheid maken Hwacheon een succesnummer in ons assortiment. In de afgelopen jaren heeft Hwacheon ook machines geproduceerd voor 5-vlaks productie. Op basis van deze ervaringen heeft de Koreaanse fabrikant de M3-5AX gepresenteerd. Dit 5-assig  bewerkingscentrum onderscheidt zich door de hoge bouwkwaliteit en grote afmetingen in relatie met de lage prijs. De machine heeft standaard een werkbereik van ø700 mm en een laadvermogen van 800 kg. Deze robuuste 5-asser heeft een werkbereik van 750 x 900 x 500 mm (X-Y-Z). De continu roterende C-as is geplaatst in de A-as, kantelbaar van + 120o naar – 120o. Met deze nieuwe M3-5AX machine, kunnen wij nu een 5-asser leveren voor een kleiner budget.

Hwacheon M2 5-AX.jpg
 
Wilt u meer weten wat deze machines voor uw productie kunnen betekenen? Of wilt u weten wat wij nog meer leveren? Neem dan contact op met onze vertegenwoordiger in uw regio voor meer informatie en een offerte.