Contact afdeling Verkoop Vragen over een nieuwe machine? Neem contact op.

Bedrijfsbezoek aan Gefertec GmbH in Berlijn

Afbeelding
Gefertec - Bendertechniek - Bender AM
Body

In de eerste week van 2018 is een team van Bendertechniek bij de Duitse firma Gefertec op bezoek geweest. Sinds kort worden de machines van Gefertec vertegenwoordigd door onze zusteronderneming Bender AM bv. Door de overlap tussen additive manufacturing en nabewerken d.m.v. verspanen, zijn de Gefertec machines uitermate efficiënt inzetbaar in vrijwel ieder productieproces. Als klant van Bender AM en Bendertechniek kunt u beschikken over deze multifunctionele productiemachines.

Gefertec GmbH

Sinds 2015 heeft een team van jonge techneuten de ontwikkeling van Additive Manufacturing als kans gezien. Samen ontwikkelden zij een machine die het 3D printen van metaal combineert met verspanen. Het proces ziet er als volgt uit:

  1. Creatie van een CAD/CAM model;
  2. Printen van het product;
  3. 3D meting van de geometrie;
  4. Nafrezen op basis van de 3D meting.

Dit proces zorgt voor een compleet product met complexe vormen op één geavanceerde machine. Het toevoegmateriaal is geen poeder maar draad. Dit levert aanzienlijke voordelen op zoals 100% gebruik van het materiaal. Maar ook lage materiaalkosten, eenvoudige handling en een grote selectie aan basismaterialen.

Gefertec.jpg

Gefertec voor de Nederlandse markt

De Gefertec machines zijn door hun combinatie van printen en bewerken de ideale machine voor verspanend Nederland. Rapid-prototyping krijgt een andere dimensie wanneer een prototype met een complexe zo eenvoudig is te maken. Ook de matrijzenindustrie zal in staat zijn om met enkelstuks-productie te kunnen concurreren. Zelfs met complexe matrijzen met inwendige kanalen. Door de mogelijkheid om na te bewerken in dezelfde opspanning, worden inefficiënte stappen overgeslagen.

Bender AM bv

Bender Additive Manufacturing bv zoals Bender AM volledig heet, is een zusteronderneming van Bendertechniek bv. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren van machines en toevoegmateriaal voor de additive manufacturing markt in Nederland en België. Door samen te werken met de afdeling verkoop en service van Bendertechniek is Bender AM in staat om de machines van Gefertec op de Nederlandse markt te introduceren.

Heeft u interesse in een Gefertec machine en de mogelijkheden daarvan? Neem dan contact op met Henny ten Pas van Bender AM bv (htenpas@benderam.nl). Of met de vertegenwoordiger van Bendertechniek bv in uw regio (verkoop@bendertechniek.nl).

Voor meer informatie over Bender AM en Gefertec GmbH verwijzen wij u naar de betreffende websites:

www.gefertec.de
www.benderam.nl