Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Innovation awards voor Zayer en Ibarmia

Afbeelding
Innovation awards voor Zayer en Ibarmia
Body

Van 28 mei t/m 1 juni heeft in Bilbao de internationale machinebeurs BIEMH plaatsgevonden. De meeste machineleveranciers van Bendertechniek namen deel aan deze expositie in Baskenland. Waaronder de Spaanse fabrikanten Zayer en Ibarmia. Beiden worden al een lange tijd door ons vertegenwoordigd in Nederland. Tijdens de beurs zijn beiden in de prijzen gevallen.

BIEMH 2018

Jaarlijks wordt in Bilbao de BIEMH georganiseerd. In de beginjaren werd deze beurs georganiseerd door de lokale Baskische machinefabrikanten. Door de jaren heen zijn ook andere fabrikanten gaan deelnemen. In 2018 vond de 30e editie plaats waarbij de focus van de fabrikanten lag op Industry 4.0 en Smart Industry. Het evenement toonde goed aan, dat ook de wereld van verspanende machines klaar is voor een digitale en ‘connected future’. Met ruim 1000 exposanten en meer dan 42.000 bezoekers is deze vakbeurs de ‘Technishow van Spanje’ te noemen.

Innovation Award Zayer

Tijdens de beurs is er ook veel aandacht geweest voor innovatie. Al jaren wordt het innoveren van nieuwe machines en technieken gestimuleerd door het uitreiken van prijzen. Deze editie heeft Zayer de ‘Innovation Award in Machine-Tool’ gewonnen voor de ARION G machine. Daarbij ontvingen zij een ‘Special Mention’ voor de ‘integration of concepts 4.0 by the machine intelligent and connected’. Zayer is dan ook een voorloper op het gebied van Industry 4.0. De nieuwe technieken worden in de komende periode volop toegepast over de gehele productrange van Zayer.

Zayer - BIEMH 2018.jpg

Meer weten over Zayer? https://www.zayer.com/en/

National Price for Innovation Ibarmia

Naast Zayer is ook Ibarmia in de prijzen gevallen. Ibarmia staat al jaren bekend als de machinefabrikant die graag meedenkt met de klant. Toen er werd gevraagd om een draaifunctie op de freesmachines, werd deze ontwikkeld en geïntegreerd. Maar ook lasercladden en slijpen is al door de Baskische fabriek geïntegreerd in een bewerkingscentrum. Daarnaast zijn de T-model machines inmiddels ook leverbaar met palletwisselsystemen. De innovativiteit werd daarom ook beloond tijdens de BIEMH in Bilbao met een ‘National Prize for Innovation in Advanced Manufacturing Technologies’.

Ibarmia BIEMH 2018.jpg

Meer weten over Ibarmia? http://www.ibarmia.com/en/

Samenwerking Zayer, Ibarmia in de prijzen

Naast de genoemde prijzen voor zowel Zayer en Ibarmia, zijn beiden ook genoemd in een andere categorie. Zayer en Ibarmia hebben samen met Shuton en Tecnalia Technology Corporation een systeem ontwikkeld voor diagnose en controle over de kogelomloopspindels. Dit systeem wordt geïntegreerd in de besturing van de machine zodat deze intelligent omgaat met positionering, speling en verdeling van de werklast op de diverse aandrijvingen. Dit systeem leverde Zayer en Ibarmia een ‘Special Mention in the 13th National Innovation Award in Advanced and Digital Manufacturing Technologies’, op.

Ook geïnteresseerd in een Zayer of Ibarmia machine? Neem dan contact op met de vertegenwoordiger uit uw regio.