Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Jeroen Bender over Demoweek 2019

Afbeelding
Demoweek 2019
Body

Vorige week heeft de 2019-editie van de Demoweek plaatsgevonden. Zoals al jaren de gewoonte is hebben wij, samen met 7 andere bedrijven, de deuren geopend voor het publiek. Met deze groep bedrijven bieden we een unieke mogelijkheid voor verspanend Nederland. Nu de Demoweek weer achter de rug is, hebben we Jeroen Bender een aantal vragen gesteld.

Hoe kijk je terug op de 2019 editie van de Demoweek?

In de eerste plaats, tevreden. We hebben met elkaar een gezellige maar ook nuttige week meegemaakt. Veel van onze bestaande klanten hebben de weg weer naar Veenendaal gevonden, wat tot de verschillende verkoopgesprekken heeft geleid. Daarnaast zijn we blij dat we nieuwe klanten hebben mogen ontmoeten. Naast tevredenheid zijn zowel wij als verkoopteam, maar ook onze klanten weer geprikkeld om nieuwe verkooptrajecten in te gaan.

Wat heeft Bendertechniek vooral willen promoten en is dat ook gelukt?

Wat wij vooral hebben willen laten zien is dat wij sterk zijn in Japanse 24/7 machines inclusief geïntegreerde automatisering. We hebben daarom duidelijk gekozen om de merken Brother, Matsuura en Muratec uit te lichten. Daarnaast hebben we een Averex HS540i machine getoond met een 6 APC. Dit is geen Japanse machine, maar is wel door mensen met dezelfde mentaliteit en ervaring ontwikkelt en gefabriceerd. Deze machine is overigens al verkocht en wordt één dezer dagen door de klant in gebruik genomen. Of de promotie is gelukt, dat gaan we de komende periode ervaren.

Was er naast automatisering ook belangstelling voor andere opstellingen?

Jazeker, naast de machines met geïntegreerde automatisering hebben we ook stand-alone machines getoond. Een prachtige rij YCM machines met verschillende afmetingen en capaciteiten heeft veel belangstelling gehad. Bovendien is de Ibarmia machine duidelijk een populaire machine in het grotere segment. Er was zoals altijd weer veel belangstelling voor deze 5-assige alleskunner. Net als voor de Hwacheon Cutex 180 draaibank trouwens. Dit blijft een veelzijdige machine onder de compacte draaibanken.

Het thema van deze editie was “De verbindende kracht van de techniek”. Hoe is dit bij Bendertechniek tot uiting gekomen?

Vooral door productiemachines met geïntegreerde automatisering te tonen. Deze verbinding tussen productiemiddel en de handling eromheen, is het mooiste voorbeeld van verbinding in de techniek. Het levert de klant een productiemachine op met een betrouwbaar beladingssysteem omdat deze vanaf fabriek is verbonden. Een andere uiting van verbinden is het plaatsen van het ‘restaurantgedeelte’ in de hal naast de machines. In tegenstelling tot andere edities bleven de bezoekers nu ‘verbonden’ met de tentoongestelde machines. En uiteraard hebben wij met alle collega’s van Bendertechniek ons ingezet voor de bezoekers om de Demoweek waardevol te maken.

Wat heeft de Demoweek tot zover opgeleverd?

Er is nog niet echt te zeggen wat de Demoweek ons heeft opgeleverd als we kijken naar de orderintake. Uiteraard zullen we dit in de komende periode gaan ervaren. Wat ik overigens als erg positief heb ervaren, is weer de komst van een aantal scholen. Opnieuw hebben zij een groep enthousiaste studenten kennis laten maken met ons vak. Dat levert de Demoweek ons dus ook op: enthousiaste jonge mensen die meer weten over onze machines, de technieken en het bijbehorende werkveld.

Heeft de Demoweek zich opnieuw bewezen voor Bendertechniek?

Zeker te weten! Het concept waarbij (potentiële) klanten in één middag  verschillende bedrijven kunnen bezoeken werkt ieder jaar weer. We zien ieder jaar de interesse toenemen, bovendien zijn er ook tijdens de Demoweek een aantal machines verkocht. Volgend jaar zal de TechniShow weer plaatsvinden, maar in 2021 organiseren we graag weer de Demoweek.

Heeft u de Demoweek gemist? Neem dan contact  op voor een afspraak met de vertegenwoordiger in uw regio, of bezoek ons tussen 10 en 12 april tijdens de Brabantse Metaaldagen.