Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Nieuwe machines bij onze klant Jatec

Body

Recent heeft Jatec bv in Leerdam een order bij Bendertechniek geplaatst voor drie nieuwe machines. Enkele oude machines zijn daarbij retour genomen. Twee van de drie machines zijn inmiddels geïnstalleerd en zijn volop in productie. De derde machine wordt later dit jaar geleverd. Wij vroegen Jatec of ze iets meer over de machines en hun keuze voor Bendertechniek, wilden vertellen. Hierbij de reactie van Johan Bouckaert.

20170831_072302.jpg

Nieuwe Hwacheon Hi-TECH 230 AL YMC draaibank

Na meer dan 20 jaar trouwe dienst van onze Hwacheon Hi-ECO 31, hebben we besloten om deze te vervangen. De machine heeft extreem veel draaiuren gemaakt, er is namelijk vaak in ploegendienst gedraaid. Het werd daarom tijd voor een nieuwe en snellere machine. We hebben gekozen voor de Hwacheon Hi-TECH 230 AL YMC. Deze zetten we naast on Hwacheon Hi-TECH 450 BL YMC en de beide Hi-ECO 21 HS draaibanken, waarvan eentje met stafaanvoer. Onze draaimogelijkheden zijn hierdoor aanzienlijk verbeterd. O.a. door een nieuw snel-wisselsysteem van het aangedreven gereedschap. En de Y-as slag van 120 mm. De nieuwe versie Fanuc besturing is een behoorlijke verbetering. Hierdoor is het programmeren aan de machine eenvoudiger en minder tijdrovend geworden.

 

20170831_072456.jpg

Nieuwe freesbank: Matsuura VX-1000

Om aan de vraag uit de markt te kunnen voldoen, moest Jatec het machinepark ook uitbreiden. Er is gekozen voor een Matsuura VX-1000. Onze ervaring met andere Matsuura’s heeft daaraan bijgedragen. We hebben de machine door Bendertechniek laten uitbreiden met een vierde as. Hiermee zijn onze freesmogelijkheden aanzienlijk uitgebreid. 

Nieuwe freesbank: YCM NXV1680A

Ter vervanging van een oude Yeong Chin Supermax machine, dit ook na 20 jaar trouwe dienst in twee ploegen te hebben gewerkt, hebben wij tenslotte nog een nieuwe YCM machine besteld. Wij hebben al meer dan 20 jaar positieve ervaringen met Yeong Chin machines. De keuze voor een nieuwe freesbank is daar mede door beïnvloedt. Ook deze nieuwe YCM NXV 1680 A machine is voorzien om te frezen met een 4e as. We verwachten deze machine eind van het jaar te ontvangen.

Jatec en Bendertechniek

Al meer dan 27 jaar werken wij nu samen met Bendertechniek. Naast de goede relatie is de prijs/kwaliteit verhouding ook van belang. In het verleden zijn er perioden geweest waarin Bendertechniek niet altijd kon voldoen aan onze vragen op het gebied van service en onderhoud. Echter heeft men daar hard aan gewerkt en hebben zij deze afdeling goed voor elkaar. Wij hebben de drie genoemde machines bij Bendertechniek besteld, omdat ons vertrouwen in prijs en kwaliteit groot is. Daarnaast worden de persoonlijke contacten onderling, als positief ervaren. Wij hopen op deze manier nog jaren samen te werken.

www.jatec.nl