Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Waarom zou je servicemonteur worden bij Bendertechniek?

Afbeelding
Body

Je kunt je natuurlijk ook afvragen hoe de servicemonteurs bij Bendertechniek hierover denken. Wat maakt het verschil en wat maakt het nu de moeite waard? Dat kun je pas beoordelen als je een aantal jaren meedraait in een serviceorganisatie. Als je puur naar de werkzaamheden kijkt, dan is het uiteraard van belang dat je voldoende vakbekwaam bent en in staat bent onze klanten te helpen.

Dat klinkt nogal simpel, maar dat is het absoluut niet. Je moet het lef maar hebben om in je eentje naar een klant te vliegen en daar onder de nodige druk te presteren. Onze klanten willen maar één ding, en dat is probleemloos produceren en kunnen zich geen stilstand veroorloven. In dergelijke situaties moet je een beetje eelt op je ziel hebben en op basis van je ervaring snel de vinger op de zere plek kunnen leggen. In ziekenhuizen gaat het er niet anders aan toe, alleen hebben we dan te maken met mensen en geen machines. Maar er zijn overeenkomsten, want om de juiste diagnose te stellen is kennis van zaken van essentieel belang. Zo is het soms niet te voorspellen waar nu het probleem door wordt veroorzaakt. Dus je moet wel over een analytisch denkvermogen beschikken. Nogmaals, ga er maar aan staan. 

Dit vak moet je dus liggen en natuurlijk kun je met al je kwaliteiten overal aan de gang, maar waarom kies je dan voor Bendertechniek? Dat ligt verscholen in het familiebedrijf. De lijnen zijn kort en dat maakt de organisatie transparant. Bovendien bestaan er jarenlange relaties met klanten waar je met open armen ontvangen wordt als je als reddende engel het pand betreedt. De lol die je eraan beleeft, als je de boel snel weer op de rit hebt.  Dat geeft een enorme voldoening. Echter, we moeten het niet helemaal ver-idealiseren want soms heb je hulp van collega’s of van de binnendienst nodig. Je bent omringd door tal van disciplines die je bijstaan. Je staat als monteur centraal in dit circus met als doel de klant zo snel en accuraat mogelijk te bedienen. De monteurs bij Bendertechniek kennen de klappen van de zweep. Je gaat je hier thuis voelen, ongetwijfeld, door de onderlinge samenhang en het machineaanbod. Dat is ook een hele belangrijke reden om monteur bij Bendertechniek te zijn. We voeren als dealer van een groot aantal vooraanstaande machinemerken, die heel goed in de markt staan. Je vereenzelvigen met een merk voelt goed want, ondanks onze allround strategie bestaat de mogelijkheid je te specialiseren. Beoordeel het maar op je eigen manier en mocht het een reden zijn om meer te willen weten over Bendertechniek, neem dan contact op. We staan er altijd voor open. 

Op dit moment zijn er bij Bendertechniek vijftien monteurs actief in de buitendienst. Daar willen we drie monteurs aan toevoegen. Gewoon omdat het ons goed gaat en om de toekomst te waarborgen. Onze monteurs wonen verspreid door heel Nederland en we proberen zoveel mogelijk werkzaamheden in te plannen in de regio waar een monteur woont. Dat lukt niet altijd en dat is ook begrijpelijk. Als je al ervaring hebt in een buitendienst, dan weet je het soms onvoorspelbaar is waar je uit komt te hangen. Met name waar het gaat om urgente storingen. We hebben door heel Nederland machines staan die soms in een achteraf schuurtje staan, maar ook in enorme machinefabrieken. Vooral deze grote machines zijn een uitdaging op zich. Je moet het lef maar hebben om zo’n ding aan te vallen. En de verantwoording is enorm. Maar alles went, ook een grote gecompliceerde machine. Maar dat is niet het enige want buiten de storingen installeren we ook machines en gaan niet opzij voor een stuk automatisering. Machineverhuizingen, modificaties en onderhoud, van alles door elkaar en soms onvoorspelbaar. Dat is het leven van een servicemonteur bij Bendertechniek. O ja, niet onbelangrijk: wel hebben ook wel eens meningsverschillen, maar eveneens een hoop lol met elkaar. Word je hier enthousiast van en zie je raakvlakken met je huidige baan neem dan eens het initiatief om in de volgende fase van je carrière te stappen. 

Bekijk onze vacaturepagina voor meer informatie: https://www.bendertechniek.nl/over-ons/vacatures