Boessenkool investeert in nieuwe 5-asser van Ibarmia

Machinefabriek Boessenkool, exposant op ESEF Maakindustrie, investeert in een nieuwe veelzijdige 5-assige CNC-freesmachine van de Spaanse fabrikant Ibarmia.

Machinefabriek Boessenkool heeft haar machinepark uitgebreid met een Ibarmia ZVH45/L1500. Deze 5-assige simultaan is zeer gewild om de capaciteit, flexibiliteit en de compacte ruimte op de werkvloer.

“Vanwege de klantvraag en de uiteenlopende opdrachten, willen we altijd up-to-date zijn om iedere uitdaging aan te kunnen. Daarom is het een must om te blijven investeren, innoveren en ontwikkelen. Dit zijn we niet alleen aan onze klanten verplicht. We vinden het zelf ook ontzettend belangrijk om een machinefabriek te zijn waar wij diverse opdrachten van ieder formaat en in elke omvang kunnen bewerken.” Aldus directeur Eelco Osse van de veelzijdige machinefabriek in Almelo over deze uitbreiding van het machinepark.

Stappen om te groeien

Eelco vervolgt: “Omdat wij als machinefabriek willen blijven voldoen aan de wensen en eisen van onze klanten, moeten wij verder innoveren en investeren. Daarbij willen wij ons als bedrijf verder door ontwikkelen in het geautomatiseerde proces en in efficiency. Het is daarbij tevens belangrijk om kostengunstig te produceren en daarmee een goede concurrentiepositie in te nemen. Voor nu hebben we gekozen dat te doen met een investering van een half miljoen euro in een nieuwe veelzijdige 5-assige CNC-freesmachine. Daarmee zetten we weer een stap in de goede richting van verdere groei van Machinefabriek Boessenkool.”

Vrije 3D vormen

De Ibarmia ZVH45/L1500 is zeer gewild om de capaciteit, flexibiliteit en de compacte ruimte op de werkvloer. Doordat de machine 5-assig is, kan Boessenkool straks onder andere vrije 3D vormen realiseren. De 1100mm slag boven de draaitafel is een bijzondere afmeting, die zorgt voor nog meer mogelijkheden.

Drie essentiële elementen

“De flexibiliteit van deze machine komt voort uit een combinatie van drie essentiële elementen die samen oplossingen bieden die normaal gesproken door meerdere afzonderlijke machines worden geboden”, zegt Eelco. Zo is de Ibarmia ZVH45/L1500 volledig vrij te programmeren en te zwenken B-as met krachtige hoogtoerige freesspindel. Daarnaast levert deze machine het dubbele van het vermogen dat veel andere machines leveren. Dit zorgt ervoor dat moeilijk te bewerken materialen, zoals RVS en titanium eenvoudig te bewerken zijn. Verder is deze 5-asser voorzien van een draaitafel met grote capaciteit. Deze heeft een diameter van 800 mm, maar hierop kunnen onderdelen tot een diameter van 1.100 mm bewerkt worden. De draaitafel is belastbaar met een maximaal gewicht tot 1.500 kg. Tot slot noemt Eelco de zware vaste tafel. Hierdoor kan deze machine gebruikt worden als een standaard bewerkingscentrum met een werkgebied van 1.500 x 800 x 800 mm.

Het beste gereedschap

“Door de aanwinst van deze nieuwe machine kunnen wij bij Machinefabriek Boessenkool stappen blijven maken en door ontwikkelen. Door de nieuwste technologieën toe te passen in processen, kunnen we meer qua productie en mogelijkheden. Wij zijn zeer content met deze nieuwe investering en trots dat wij onze vakmensen kunnen laten werken met een machine van deze kwaliteit. Zo kunnen ook onze leerlingen de nieuwste technologieën in onze CAD/CAM opleidingen ervaren en beschikken onze vakmensen over het beste gereedschap.”


In Nederland wordt Ibarmia vertegenwoordigd door Bendertechniek. Krijgt u graag hulp bij het vinden van de juiste Ibarmia machine voor uw toepassing? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag op weg.

Terug naar overzicht
Storing melden