Continuïteit begint met machineonderhoud

De continuïteit van een productiemachine is belangrijk. Ongeplande stilstand is daarom de belangrijkste storende factor. Immers zijn producten niet op tijd klaar en wordt een productieketen onderbroken. Daarom is het van belang dat een machine in een zo goed mogelijke conditie is. Naast het periodiek uitvoeren van een onderhoudsbeurt is ook de dagelijkse huishouding belangrijk. Daarom hebben wij een controlekaart beschikbaar gemaakt, waarmee een operator of interne onderhoudsdienst dagelijks, wekelijks en maandelijks de machine kan inspecteren.

Belang van continuïteit

Een onderdeel die wordt verspaand is in vrijwel alle gevallen een onderdeel in een groter geheel. Als productiebedrijf worden er meestal onderdelen geproduceerd die niet voor een eigen eindproduct zijn. Dit betekent dat de gevraagde levertijd van een te vervaardigen onderdeel belangrijk is. Want om een goed eindproduct op tijd klaar te hebben, moeten alle onderdelen van het grote geheel op tijd aanwezig en van de juiste kwaliteit zijn. Om een maximale winst te behalen moeten productiemachines bovendien zo efficiënt mogelijk produceren. Het is dan wel erg belangrijk dat de machine in goede conditie is.

Belang van goede operator of interne onderhoudsdienst

Net als zoveel zaken in het leven, begint de conditie van de machine al bij de persoon die het dichtste bij staat. De operator, of een interne onderhoudsdienst, kan veel problemen voorkomen door iedere dag, week en maand een aantal zaken uit te voeren. Deze stappen zorgen ervoor dat de machine beter blijft functioneren en eventuele problemen vroegtijdig worden gesignaleerd. Door op tijd problemen te zien kan de stilstand van een machine tot het minimum worden beperkt. Zonder controle kan een machine opeens stilvallen. De reparatie ervan kan dan niet altijd direct plaatsvinden. Dit zorgt voor onnodige stilstand die een machine veel minder efficiënt maken.

Controlekaart machineonderhoud

Maar wat wordt er nu precies van een operator of interne technische dienst verwacht? Het belangrijkste is een dagelijkse controle van vitale onderdelen. Daarbij het steeds schoonhouden van de machine. Om de mensen aan de machine op weg te helpen, hebben wij een controlekaart opgesteld. Deze aandachtspunten helpen de ongeplande stilstand van een machine tot het minimum te beperken. 

Download hier de controlekaart en hang hem aan iedere machine

Door het structureel netjes houden van de machine, kost het onderhoud nauwelijks tijd. Een ongeplande stilstand kost altijd veel tijd en geld en kan dus grotendeels worden voorkomen door een aantal eenvoudige acties. Wilt u gericht advies voor uw situatie? Neem dan contact op met onze servicedienst: service@bendertechniek.nl

Terug naar overzicht
Storing melden