Toebehoren en Automatisering

Vanuit onze jarenlange ervaring weten wij hoe we met elkaar om kunnen gaan met de ontwikkeling van productiesystemen en ICT. Daarom leveren wij toebehoren en automatisering voor de bewerkingsmachines. Wij werken samen met bekende leveranciers van productbeladings- en ontladingssystemen. Ook de volledige integratie van draai- of freesmachines in een product of pallethandling systeem behoren tot onze expertise. Talloze projecten zijn de laatst jaren door onze servicedienst opgeleverd.

Smart Industry door automatisering en andere effectieve middelen

Niet alleen automatisering leidt tot een effectievere productie. Alle zaken die de productie helpen op het gebied van capaciteit of continuïteit helpen daaraan mee. Bendertechniek levert daar ook de meest uiteenlopende toebehoren en automatisering. Koelwaterinstallatie voor een hogere verspaningskwaliteit. Spansystemen voor een flexibele productie of betere producthandling. Maar ook mistafzuigingen voor een betere luchtkwaliteit. En nog veel meer.

Automatiseren voor hogere productiviteit en flexibiliteit

De verspanende industrie heeft de laatste jaren een behoorlijke verandering meegemaakt. Door het continu verbeteren en uitbreiden van software toepassingen, wordt er steeds meer 24/7 geproduceerd. Een groot deel daarvan is het automatiseren van de bestaande, maar ook nieuwe machines. Door het beladen en ontladen van de machines kennen deze meer spindeluren. Daarnaast staat de machine zelf onbemand te produceren, wat kan besparen op operatorkosten. 

Productie goed inrichten voor automatisering

Belangrijk voor het succes van een automatiseringsproject is, dat alle factoren worden meegenomen. De machine in kwestie moet geschikt zijn, of worden gemaakt op 24/7 produceren. Denk hierbij aan spaanafvoer, gereedschapdetectie, koelwaterfiltering, etc. Daarnaast moeten er mensen zijn die zowel de robot als de machine kunnen programmeren. Daarbij moet de software ook toereikend zijn om de beoogde productiviteit en flexibiliteit te halen.

Bendertechniek en automatisering

In de afgelopen jaren heeft Bendertechniek met succes allerlei automatiseringsprojecten afgerond. We werken daarbij samen met de bekende specialisten op dit gebied. We hebben tijdens deze projecten interfaces ontwikkeld voor koppelingen diverse merken machines. Bent u ook op zoek naar een geautomatiseerd verspaningsproces? Laat u dan adviseren door één van onze mensen of neem contact met ons op.

Kom in contact met onze specialisten

Richard Leise

Vertegenwoordiger

West en Midden Nederland

r.leise@bendertechniek.nl 0625082885

Jos Diepman

Vertegenwoordiger

Noord en Oost Nederland

j.diepman@bendertechniek.nl 0651393423

Ron Tosseram

Vertegenwoordiger

Zuid Nederland

r.tosseram@bendertechniek.nl 0611328009
Storing melden