Bendertechniek

Over ons

Met wie doet u eigenlijk zaken als u met Bendertechniek te maken heeft? Wat leveren wij en hoe doen wij dat? En wat is de geschiedenis van Bendertechniek? Wie zijn de personen die bij ons bedrijf werken? U vindt het hier.

Bendertechniek in het kort

Bendertechniek levert draai-, frees- en slijpmachines voor de verspanende metaal- en kunststofverwerkende industrie. Onze medewerkers zijn verdeeld over de afdeling Verkoop, Service en Administratie. De afdeling Verkoop is dagelijks met zeven personen actief met het in- en verkopen van de machines uit ons aanbod. De afdeling service, bestaande uit zestien buitendienstmedewerkers en zeven binnendienst-medewerkers, is dagelijks druk met het onderhouden van de machines van onze klanten. Meer informatie over ons vindt u hieronder.

Het verleden

Bendertechniek is in 1966 opgericht door de heer Bender sr. en zijn vrouw. Onder de naam Technisch Handelsbureau Bender zijn zij freesmachines, van het Italiaanse merk Induma, gaan verkopen. Het leveringsprogramma werd al snel uitgebreid met andere Italiaanse fabrikanten. Er werden medewerkers aangenomen voor verkoop en service. Daarnaast werd het kantoor aan huis in 1975 verruild voor een prachtig nieuw bedrijfspand in Zoeterwoude.

Het eerste Bendertechniek logo

In de jaren 80 kwamen de Italiaanse fabrikanten door de crisis in de problemen. Inmiddels had de heer Bender sr. al een tijd contact met leveranciers uit de Spaanse (Baskenland) machine industrie. Deze fabrieken waren net met een opmars bezig in de Europese machinemarkt. Door hierop in te springen heeft Bendertechniek door kunnen groeien. Niet alleen de firma werd groter, ook de machines. Daarom werd er een nieuw en groter pand gebouwd in Veenendaal, vanwege de centrale ligging in Nederland. In die periode was het leveringsprogramma al uitgebreid met Aziatische fabrikanten (Taiwan en Korea). De servicedienst groeide uit tot een zelfstandig opererende afdeling.

Het tweede Bendertechniek logo

In 1992 hebben de zonen Gijsbert en Jeroen Bender het bedrijf van hun vader overgenomen. Sindsdien is Bendertechniek verder gegroeid tot de huidige vorm. In 2006 is de firma Elzenga overgenomen en daarbij het dealerschap van het Japanse Matsuura. Andere Japanse fabrikanten zijn inmiddels ook toegevoegd aan het assortiment.

Onze toekomstvisie

De komende jaren zal Bendertechniek zich nog meer gaan toespitsen op het ontzorgen van haar klanten. Dit willen we bereiken door het optimaliseren van het verkooptraject. Daarnaast het uitbreiden en moderniseren van de servicedienst.

Maak kennis met onze merken:

AverexAverex
BrotherBrother
GeminisGeminis
GERGER
GMTKGMTK
HankookHankook
IbarmiaIbarmia
Joen LihJoen Lih
JuaristiJuaristi
KaomingKaoming
LagunLagun
MatsuuraMatsuura
MuratecMuratec
YCMYCM
Zayer