Bendertechniek

Over ons

Met wie doet u eigenlijk zaken als u met Bendertechniek te maken heeft? Wat leveren wij en hoe doen wij dat? En wat is de geschiedenis van het bedrijf? Wie zijn de personen die bij Bendertechniek werken? U vindt het hier.

Onze missie: het ontzorgen van de verspanende industrie

Bendertechniek is een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in levering, service en onderhoud van hoogwaardige draai-, frees- en slijpmachines, kotterbanken en multi-tasking machines voor de verspanende metaal- en kunststofverwerkende industrie. Naast de verkoop van machines van tal van gerenommeerde internationale merken ligt bij ons bedrijf de nadruk met name op advisering en begeleiding van industriële klanten die op zoek zijn naar een machine die precies aansluit op hun eisen en wensen.

Bendertechniek: Een geoliede machine!

Naast onze verkoopafdeling hebben wij ook een uitgebreide serviceafdeling. Onze technici verzorgen het installeren en onderhouden van uw machinepark en zij staan ook voor het verhelpen van storingen en (spoed)reparaties en levering van onderdelen, altijd voor u gereed. Onder de vleugels van de derde generatie Bender ligt het accent op het totaal ontzorgen van verspanende bedrijven en het verder versterken van onze marktpositie. Iets waarvoor sinds de oprichting in 1966 een solide basis is gelegd. Neem voor meer informatie, technisch advies of een passende offerte contact met ons op.

Het eerste Bendertechniek logo

In de jaren 80 kwamen de Italiaanse fabrikanten door de crisis in de problemen. Inmiddels had de heer Bender sr. al een tijd contact met leveranciers uit de Spaanse (Baskenland) machine industrie. Deze fabrieken waren net met een opmars bezig in de Europese machinemarkt. Door hierop in te springen heeft Bendertechniek door kunnen groeien. Niet alleen de firma werd groter, ook de machines. Daarom werd er een nieuw en groter pand gebouwd in Veenendaal, vanwege de centrale ligging in Nederland. In die periode was het leveringsprogramma al uitgebreid met Aziatische fabrikanten (Taiwan en Korea). De servicedienst groeide uit tot een zelfstandig opererende afdeling.

Het tweede Bendertechniek logo

In 1992 hebben de zonen Gijsbert en Jeroen Bender het bedrijf van hun vader overgenomen. Sindsdien is Bendertechniek verder gegroeid tot de huidige vorm. In 2006 is de firma Elzenga overgenomen en daarbij het dealerschap van het Japanse Matsuura. Andere Japanse fabrikanten zijn inmiddels ook toegevoegd aan het assortiment.

Maak kennis met onze merken:

AverexAverex
BrotherBrother
GeminisGeminis
GERGER
GMTKGMTK
HankookHankook
Hwacheon
IbarmiaIbarmia
Joen LihJoen Lih
JuaristiJuaristi
KaomingKaoming
LagunLagun
MatsuuraMatsuura
MuratecMuratec
YCMYCM
Zayer
Storing melden