Hwacheon en Bendertechniek vullen elkaar perfect aan!

Bendertechniek verzorgt al ruim 40 jaar de verkoop en service voor Hwacheon Machinery Europe GmbH in Nederland en België. Hwacheon Machinery Europe GmbH is een dochteronderneming van Hwacheon Machine Tools, een familiebedrijf uit Korea dat is opgericht in 1952. Vanuit Bochum wordt de Europese markt bediend. Daarbij wordt intensief samengewerkt met een netwerk van dealers en servicepartners verspreid over heel Europa, waaronder Bendertechniek in Nederland. Dominik Kaiser, Sales Manager West-Europa, legt uit wat het geheim is achter de jarenlange samenwerking.

Draai- en bewerkingscentra van hoog niveau

Hwacheon Machine Tools is gevestigd in Gwangju en heeft in totaal 9 productiebedrijven in Korea. Hwacheon was de eerste Koreaanse werktuigmachinebouwer. “Onze bewerkingscentra voor de verspanende industrie worden in tal van Europese bedrijven toegepast. Wij produceren een enorme line-up van frees- en draaimachines voor uiteenlopende bewerkingen. Voor iedere toepassing biedt Hwacheon Machine Tools een maatwerkoplossing. Daarbij is deskundig advies, technische begeleiding en complete service van bedrijven zoals Bendertechniek natuurlijk essentieel.”

Brede toepassing

Dominik vertelt enthousiast over de hoogwaardige machines en brede toepasbaarheid: “Eén van de belangrijkste troeven is de Sirius-serie die de beste in zijn klasse is voor matrijs- en vormentoepassingen. Voor draai toepassingen staan we sterk met onze HiTech- en Cutex-serie, eventueel uitgerust met Y-as en sub-spindel. Hwacheon-machines worden onder meer gebruikt voor de productie van assemblage-onderdelen, auto-onderdelen, lucht- en ruimtevaartindustrie, olie- en gasindustrie of matrijs-toepassingen. Vandaar die brede afzetmarkt, ook in Nederland en België.”

Volledig eigen productie

Hwacheon heeft de afgelopen decennia internationaal een grote reputatie opgebouwd als machinebouwer. Naast de uitgebreide productrange en brede toepasbaarheid zijn met name de betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid en hoge nauwkeurigheid sterke punten van Hwacheon draai- en freesbanken. “Wij kunnen dit garanderen omdat wij de complete productie van machines, inclusief de spindelconstructie en met de hand bewerkte geleidingen verzorgen. Zo houden wij tijdens het hele productieproces continu zelf de grip op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de machines die wij afleveren.”

Waardevolle dealer en servicepartner

De salesmanager voor West-Europa weet als geen ander hoe belangrijk het is om voor de verkoop, ingebruikstelling, service en onderhoud te kunnen vertrouwen op een bedrijf als Bendertechniek. “Zij zijn net als Hwacheon een familiebedrijf. Dat zie je terug aan de passie waarmee zij zich inzetten om voor elke klant de beste oplossing te vinden voor iedere bewerking. Er zit zoveel kennis en ervaring binnen het bedrijf, ze kennen de markt en hebben een toporganisatie waar sales en aftersales heel goed geregeld is. Zij zijn als servicepartner echt een uithangbord en verlengstuk van het merk Hwacheon.”

De manier waarop Bendertechniek Hwacheon vertegenwoordigt is magnifiek

De strekking van het verhaal van Dominik Kaiser is dat al bouw je als machinebouwer in Azië nog zulke hoogwaardige machines, het gaat uiteindelijk om de eindgebruiker. “Hoe bereik je die en hoe zorg je ervoor dat de klanten tot in lengte der jaren naar volle tevredenheid met onze machines kunnen werken? Bij Bendertechniek is dat honderd procent gewaarborgd. Wij koesteren dan ook de prettige samenwerking en ik hoop dat we in de toekomst samen nog veel mooie successen mogen vieren.”

Neem voor meer informatie over Hwacheon-machines contact op met Bendertechniek.

Terug naar overzicht
Storing melden