Het belang van een stabiel onderbed in GEMINIS draaibanken

Bij GEMINIS draaibanken speelt het onderbed een cruciale rol in voor een optimale draaibewerking, lage onderhoudskosten en duurzaamheid. Dit onderbed, gemaakt van hoogwaardig gietijzer (EN-GJL-300), wordt geconstrueerd uit één stuk, wat bijdraagt aan de uitzonderlijke prestaties van de GEMINIS draaibanken.

Een opvallend kenmerk van het GEMINIS onderbed is het vermogen om mechanische trillingen effectief te dempen. Dit zorgt voor stabiliteit tijdens bewerkingen en resulteert in hoge nauwkeurigheid. Bovendien wordt slijtage tot een minimum beperkt door de automatische smering van de geleidingen. Dit zorgt voor een soepelere en efficiëntere werking ook op de lange termijn.

Het onderbed is duurzaam dankzij zijn hoge slijtvastheid, druksterkte en hardheid. De geleidingen zijn gehard en geslepen, wat een hardheidsindex van minimaal 450 HB oplevert en zorgt voor grote stijfheid wat de draai eigenschappen op een hoog niveau houdt. De spaanafvoer met een hellingshoek van 40° zorgt voor efficiënte verwijdering van spanen waardoor de werkruimte schoon blijft.

Stabiliteit wordt versterkt door verankering aan de grond en het lage onderbed is ergonomisch zo ontworpen dat toegang tot het werkstuk en gereedschappen zeer goed bereikbaar is.

Samenvattend bieden GEMINIS draaibanken uitstekende prestaties en duurzaamheid tegen een concurrerende prijs, waarbij het onderbed een centrale rol speelt in de hoogwaardige draai eigenschappen en onderhoudsgemak.

Lees hier meer over in de blog geschreven door Geminis.

Terug naar overzicht
Storing melden