YCM en Bendertechniek: Een duurzaam partnerschap

YCM, voluit bekend als Yeong Chin Machinery, is een vooraanstaande Taiwanese fabrikant van verspaningsmachines met de hoofdvestiging in Taichung, het centrum van Taiwan. Dit is een regio waar de industrie in volle bloei is. De naam ‘Yeong Chin’ draagt de betekenis van ‘altijd streven naar verdere vooruitgang’, een principe dat voor het bedrijf erg waardevol is. Voor het interview spraken we Giovanni Yueh, werkzaam op de locatie van YCM in Düsseldorf. Giovanni is verantwoordelijk voor het ondersteunen van dealers in Europa en het bevorderen van de verkoop van YCM-machines.

Kwaliteit, ontwikkeling en toewijding

T13 machine bij YCM
T13 machine bij YCM

YCM staat bekend om hun focus op ontwikkeling en het bezit van een eigen gieterij. Dit stelt hen in staat om machines te ontwerpen die perfect aansluiten bij de behoeften van verschillende industrieën. De nauwe betrokkenheid bij het gietontwerp geeft YCM een voorsprong op het gebied van kwaliteit. Een ander voordeel is hun vermogen om alles in-house te regelen, van machinebouw tot kwaliteitscontrole. Dit waarborgt de kwaliteit en betrouwbaarheid voor de klanten. Daarnaast richt YCM zich op automatisering en efficiënt management van de productie.

YCM specialiseert zich vooral in CNC-machines, waaronder verticaal en horizontale bewerkingscentra, portaal freesmachines en CNC draaimachines, met een assortiment dat varieert in grootte en capaciteit. YCM produceert jaarlijks tussen de 1500 en 2000 machines, met plannen om uit te breiden naar 3000 machines per jaar.

Al 40 jaar een waardevolle samenwerking

De samenwerking tussen YCM en Bendertechniek, een relatie die al bijna 40 jaar standhoudt, is een mooi voorbeeld van een succesvolle zakelijke alliantie. YCM begon in Taiwan en zette zijn eerste stappen in het buitenland met de Verenigde Staten als eerste overzeese markt. Naarmate de uitbreiding naar andere delen van de wereld vorderde, was Bendertechniek een van de eerste Europese partners die in gesprek ging met YCM. Sindsdien is een langdurige samenwerking ontwikkeld die gebaseerd is op wederzijds respect en gedeelde waarden.

Giovanni benadrukte de bijzondere relatie met Bendertechniek en de sterke punten van het bedrijf. Beide bedrijven delen een gemeenschappelijke filosofie van klant- en oplossingsgerichtheid. De tevredenheid van de klanten wordt niet alleen gewaarborgd door hoogkwalitatieve machines te leveren, maar ook door uitgebreide service en onderhoud te bieden. Deze nauwe samenwerking heeft YCM geholpen de Europese markt beter te begrijpen en nieuwe inzichten opgeleverd.

Het open karakter van Nederland, de nabijheid van technologische zwaargewichten, zoals Philips en ASML en de toewijding aan klanttevredenheid zijn enkele van de sterke punten van de Nederlandse markt en Bendertechniek die YCM zeer waardeert.

YCM gaat voor wereldwijde uitbreiding

Giovanni deelt enkele interessante toekomstplannen van YCM. Het bedrijf breidt zich gestaag uit door dochterondernemingen en fabrieken op te zetten in Vietnam, India en binnenkort Turkije, om hun wereldwijde aanwezigheid te versterken en de snelheid van levering aan klanten te verbeteren. YCM kijkt ernaar uit om de rest van de wereld te bedienen met kwalitatief hoogwaardige CNC machines.

Een samenwerking met gemeenschappelijke visie

De langdurige samenwerking tussen YCM en Bendertechniek is een mooi voorbeeld van een succesvol partnerschap in de industrie. Beide bedrijven zien zichzelf als partners in plaats van puur zakelijke relaties, wat de langdurige samenwerking verklaart. De toekomstige samenwerking ziet er rooskleurig uit voor YCM en Bendertechniek, die voortdurend streven naar verdere vooruitgang en groei.

Wilt u meer informatie over de freesmachines van YCM bij Bendertechniek? Bekijk het gehele assortiment en neem gerust contact op voor meer informatie of bij behoefte aan advies.

Terug naar overzicht
Storing melden