Jarenlange samenwerking: Het succesverhaal van Matsuura en Bendertechniek

In de wereld van geavanceerde metaalbewerkingsmachines heeft Matsuura Machinery Corporation een grote reputatie opgebouwd. Met het hoofdkantoor gevestigd in Fukui, Japan, en dochterondernemingen wereldwijd, is Matsuura een toonaangevende speler op het gebied van freesmachines voor complexe en geautomatiseerde productie. In de Benelux is dit succes mede te danken aan de strategische samenwerking met Bendertechniek, de vooraanstaande distributeur van Matsuura in Nederland. In dit artikel delen we de ervaringen en inzichten van Andy Solloway, Europees verkoopmanager bij Matsuura, over de langdurige samenwerking met Bendertechniek.

Hoogwaardige machines voor hoogwaardige productie

Andy Solloway, Matsuura

Matsuura heeft een gevestigde reputatie opgebouwd op het gebied van hoogwaardige bewerkingscentra, met een focus op zowel hoge als lage volumes en geautomatiseerde productie. In zijn rol als Europees verkoopmanager benadrukt Andy deze kernactiviteit van het bedrijf. Hij onderstreept dat de geleverde machines geschikt zijn voor diverse productiewerkzaamheden, met als doel efficiënte productie, kostenbesparing en winstgevendheid voor klanten.

Volgens Andy ligt het unieke verkooppunt argument van Matsuura in de bewezen kwaliteit van hun machines: “De perceptie die we hebben in de markt is dat een Matsuura machine zeer gewild is. We kunnen een oplossing bieden waarvan we weten dat deze werkt.” Met een machineprogramma dat zich richt op geautomatiseerde productie, levert Matsuura jaarlijks ongeveer 450 machines, waarvan het merendeel 5-axis bewerkingscentra zijn.

De jarenlange samenwerking met Bendertechniek

De samenwerking tussen Matsuura en Bendertechniek begon rond 2006. Andy geeft aan dat deze samenwerking ontstond doordat de voormalige vertegenwoordiger van Matsuura in Nederland met pensioen ging. Deze vertegenwoordiger introduceerde Matsuura bij Bendertechniek. Het was min of meer een natuurlijke voortgang van Matsuura naar het samenwerken met Bendertechniek. Zo kreeg het begin van deze vruchtbare samenwerking vorm.

Andy benadrukt dat de samenwerking verder gaat dan alleen de levering van machines: “In Nederland kent Bendertechniek de markt. Ze kennen de mensen, ze kennen de klanten. Wij zijn er om hen op elke mogelijke manier te ondersteunen.” De samenwerking omvat eventueel ook installatie, service en training om Bendertechniek zelfvoorzienend te maken.

Tevredenheid en toekomstperspectief

Op de vraag of Matsuura tevreden is met de samenwerking, antwoordt Andy dat Matsuura zeer tevreden is met de gang van zaken bij Bendertechniek. De wijze waarop Bendertechniek haar bedrijfsvoering hanteert, blijkt ideaal te zijn voor de machines die Matsuura produceert. In Nederland, een markt die hoogwaardige technische machines vereist, voldoet Matsuura aan deze eisen. Bendertechniek weet op doeltreffende wijze de machines te leveren en service te leveren, waardoor klanten tevreden zijn.

Over de samenwerking in de toekomst zegt Andy: “Zolang de productiemarkt stabiel blijft, hebben onze klanten nog steeds de type machines nodig zoals wij aanbieden. Ik voorzie dat de samenwerking tussen Matsuura en Bendertechniek alleen maar sterker wordt.”

Matsuura spreekt waardering uit

Afsluitend heeft Andy namens Matsuura nog een mooie boodschap voor Bendertechniek: “Wij willen Bendertechniek namens Matsuura enorm bedanken voor het werk dat ze voor ons doen in Nederland. Het wordt zeer gewaardeerd. Ik hoop dat de samenwerking nog lang zal voortduren.”

Met een sterke basis van vertrouwen en wederzijdse ondersteuning is de samenwerking tussen Matsuura en Bendertechniek klaar voor de voortzetting van een succesvolle toekomst.

Wilt u meer informatie over het aanbod freesmachines van Matsuura bij Bendertechniek? Bekijk het gehele assortiment en neem gerust contact op voor meer informatie of bij behoefte aan advies.

Terug naar overzicht
Storing melden